BlueOne 11015 514

Vaude Blue One – Världens första Bluesign-godkända tält

BlueOne 11015 514 Tyska Vaude släpper i sommar världens första Blusigen-godkända tält. Blue One är tillverkat av återvunna och ekologiska material och väger endast 2,35 kg

Friluftsentusiaster vill vara så nära naturen som möjligt, även när de sover. Detta innebär inte bara att hitta en romantiskt avskild plats att sätta upp tältet och vakna upp till den söta lukten av friska morgonluften – ett tält som känns naturlig också är en del av ekvationen. Sommaren 2011, är tyska Vaude först med ett tält på marknaden som uppfyller detta krav bättre än någonsin. Tältduken är tillverkad av ekologisk bomull och återvunna material – ett sant må-bra tält för alla som vill uppleva naturen, trygg i vetskapen att de gör allt de kan för att ta hand om det på samma gång.

Materialet inner- och yttertältet och tillverkning granskades av oberoende textilexperter och resultatet blev en teknisk bomull Rip-Stop (65% återvinning polyester och 35% ekologisk bomull) som uppfyller Bluesignstandarden. Tältet väger endast 2,35 kg – och den färg som använts för att färga duken möter samma höga miljökrav.

Vaude utlovar ett vindstabilt tält med bra komfort. Ytterduken är silikonbehandlad och klarar en vattenpelare på 1200 mm.

Bluesign Miljöstandard ®:
Den Bluesign ®-standarden är en oberoende, internationell textil standard. För att få Bluesign intyg ska hela produktionen av garn tillverkning, färgning, vävning och bearbetning av tyget möta Bluesigns hårda krav. Energiförbrukning och användning av naturresurser är också övervakad. Detta säkerställer att kunderna får en produkt som har inspekterats under hela textilkedjan och är ofarligt för miljö och hälsa. Vaude var det första Outdoorleverantören att införa Bluesign-standarden 2001.

www.vaude.com

 

{gallery}gallery/vaude_blue_one:80:80:0:0{/gallery}

DELA DETTA INLÄGG