P1050547

Grower’s Cup – tre koppar gott filterkaffe i en påse

Grower’s Cup är något så genialiskt som filterkaffe i en smidig portionsförpackning. Välsmakande och enkelt att ta med ut på dina äventyr. Företrädare från det smarta kaffet Grower’s Cup fanns på på plats på årets inköpsdagar och vi fick med oss några påsar hem att testa.

Under en härlig höstdag i skogen omringad av stora mängder trattkantarell och familjen så sattes Grower’s Cup Guatemala och Honduras på prov. Vatten värmdes, påsen öppnades för att en liten stund senare fyllas med det varma vattnet. Påsen förseglades under 8 minuter (kortare om du vill ha svagare kaffe) och sedan var det redo att serveras. Själv bryggproceduren sköter sig själv medan påsen är stängd och du kan ägna dig åt annat under tiden.

Som ni kan se på bilderna i galleriet finns det ett inbyggt filter i påsen som gör att du slipper kaffesump och när det är dags för kaffet att hällas upp så gör du det enkelt genom att forma en liten pip på sidan av påsen. Allt flyter på smidigt och det viktigaste av allt är att kaffet smakar riktigt bra. Det enda som kan anmärkas på är att det är något svagt för min personliga smal, så i nästa påse kommer jag att hälla upp lite mindre vatten.

En stor fördel med kaffet i denna serie är att det är ekologiskt och rättvisemärkt, det känns alltid bättre att dricka kaffe där man vet att kaffeodlarna får något tillbaka.

Grower’s Cup har ett stort sortiment och utöver outdoorbranchen så marknadsför de även för hotell-, kontor- och hemmabruk. Det går därför att köpa till en hållare för förpackningen som ni kan se på den sista bilden i galleriet.

Det rekomenderade priset ska vara 20 kr/påsen och då får ni ut tre koppar gott kaffe. Fem påsar ska kunna köpas för 100 kr. Det är inte det billigaste kaffet för outdoorbruk, men absolut ett av de godaste!

www.growerscup.com

DELA DETTA INLÄGG